Dostava in način plačila

Plačilo naročenega blaga

Ko oddate naročilo, prejemete po e-pošti uradni predračun za naročilo s plačilnim nalogom oz položnico in obvestilom o predvidenem roku dobave. Plačilo lahko izvedete z bančnim nakazilom na naš TRR preko e-bančništva (NLB-Klik, SKB-net ali podobno), lahko pa naročilo vplačate tudi z gotovina s položnico na pošti ali banki,... Druga možnost plačila je brezgotovinsko PayPal plačilo (MasterCard, Visa, American Express, Diners). Gotovinsko plačilo na sedežu podjetja ali ob prevzemu naročila NI možno. Potrdila o plačilu ni potrebno pošiljati, saj Vam mi pošljemo potrdilo o prejetem nakazilu takoj, ko so sredstva na našem bančnem računu. Postopek dostave blaga steče po prejemu nakazila! Rok dobave lahko pred naročilom preverite za vsak izdelek posebej preko obrazca za preverjanje zaloge, po e-pošti ali telefonu.

Dostava naročenega blaga

Naročeno blago Vam dostavimo na Vaš naslov do prvih vhodnih vrat* običajno v roku 2-3 dni za izdelke iz zaloge, ostale pa naknadno skladno z dogovorom. Vaša dolžnost je zagotoviti možnost dostave z običajnimi dostavnimi vozili, vključno s kamionskim dostopom. V kolikor le-ta ni možen, nas morate o tem obvestiti pri oddaji naročila. Ob prevzemu blaga ste dolžni podpisati potrdilo o prevzemu, ki izkazuje dobavo blaga skladno z navedenim - v primeru, da so na embalaži vidne poškodbe se pred podpisom dokumenta prepričajte da dobavljeni izdelki v embalaži niso poškodovani, če pa se izkaže da so poškodovani pa pošiljko zavrnite oz naredite zapisnik z dostavno službo. Zapisnik mora biti napisan v dveh izvodih in podpisan s strani obeh vpletenih oseb. Še posebej bodite pozorni ob dobavi rizičnega blaga, ki se lahko hitro poškoduje kot je npr. steklo, keramika, pohištvo in podobno. Kasnejše reševanje reklamacij vezanih na poškodbe ob dostavi je precej oteškočeno, včasih pa celo nemogoče.

Pri dostavi rizičnega blaga priporočamo, da se ob prisotnosti dostavljalca prepričate da vsebina ni poškodovana neglede na izgled embalaže… steklo in keramika se namreč lahko poškodujejo že ob grobem spustu na tla, kar na sami embalaži ni vidno. Naknadni reklamacijski zahtevki iz tega razloga za to vrsto blaga bodo avtomatsko zavrnjeni. Za uveljavljanje preostalih skritih poškodb pa imate od prevzema še 24 ur časa, da nas o poškodbi pisno obvestite. Zraven zahtevka je obvezno potrebno priložiti tudi slike izdelka in nepoškodovane embalaže, ki služi kot dokazilo. Do zaključka reklamacijskega postopka je potrebno z blagom in embalažo ravnati kot dober gospodar. V kolikor navedeni pogoji ne bodo izpolnjeni v celoti bo reklamacijski zahtevek avtomatsko zavrnjen. Izgovori, da dostavljalec ni dovolil vpogleda v pošiljko ob prevzemu so neutemeljeni, v kolikor ob podpisu prevzemnega dokumenta zraven ne pripišete »Dostavljalec ni dovolil pregleda pošiljke ob prevzemu«. Prevzemni dokument mora biti v tem primeru izpisan in podpisan v dveh izvodih (za dostavljalca in za kupca).

Pri dostavi večjih pošiljk (nad 1,5m dolžine ali nad 50kg) lahko pride do zamud. Te vrste pošiljk se namreč smatrajo kot tovor, dostavne službe pa si zanje pridržujejo pravico do korekcije termina (do 3 dni) v kolikor so njihove kapacitete zasedene. Prosimo za razumevanje.

* Blaga ob dostavi dostavljalec ne prenaša, ne nosi v stanovanje, niti ga ne priključuje! Dostavi ga toliko daleč, kolikor je pač možen dostop z dostavnim vozilom.

brezplačna dostava pod našimi pogoji ugodnosti

Brezplačno dostavo lahko izkoristite za Vsa naročila nad 120 eur skladno z našimi pogoji ugodnosti. Bistvo teh pogojev je soglasje, da boste naročene izdelke sprejeli in da od naročila ne boste odstopili oz. ga naknadno po vplačilu spreminjali. V primeru, da bi bilo dostavljeno blago ob prevzemu poškodovano imate kljub vsemu pravico do vračila oz. zamenjave blaga! Ti pogoji so podrobneje opisani v informacijah za dodatne ugodnosti.

plačljiva dostava naročenega blaga

Naročeno blago Vam bo dostavila pogodbena dostavna služba. Strošek dostave bo zaračunan skupaj z naročenimi izdelki na predračunu, razen če ste se odločili za našo brezplačno dostavo pod našimi pogoji ugodnosti. 
Strošek klasične dopoldanske / zgodaj popoldanske plačljive dostave med delovniki je sledeč:

manjši paket poslan po pošti (do cca 2 kg): 5,00 eur
srednji paket običajne oblike (do cca 10 kg) = 7,50 eur
večji paket običajne oblike (do cca 20 kg) = 10,00 eur
paket neobičajne oblike (do cca 20 kg, cevi in podobno) = 15,00 eur
dostava drobnega blaga s kamionom = 18,00 eur
dostava bele tehnike = 20,00 eur
dostava velikih in težkih izdelkov (večji bojlerji, zalogovniki, kotli in podobno) =  od 25 do 100 eur
dostava gradbenega materiala z razlaganjem = po dogovoru oz od 100 eur naprej

Za naročila nad 120 eur je lahko dostava brezplačna skladno z našimi pogoji ugodnosti!

Strošek dostave plačate skupaj z naročenimi izdelki v sklopu predračuna kjer je strošek natančno definiran!

Če izrecno zahtevate in zapišete pod opombo pri oddaji naročila je lahko dostava tudi v popoldanskem terminu in/ali pod dodatnimi opcijami, vendar je za to potrebno doplačilo skladno s cenikom dostavne službe oz. po dogovoru.

Osebni prevzem naročenega blaga

Naročeno blago lahko prevzamete tudi osebno v PE Krško ali po dogovoru (LJ, MB). Predpogoj je oddano naročilo preko spleta in plačilo po predračunu, naročeno blago pa lahko prevzamete s potrdilom o plačilu na dogovorjenem naslovu.