Pravno obvestilo o rabi piškotkov na INSTAL.si spletni strani
Pravno obvestilo o rabi piškotkov na INSTAL.si

Pravila o rabi spletnih piškotkov

Skoraj vse spletne strani dandanes uporabljajo piškotke za izboljšanje uporabniške izkušnje. Čeprav je raba piškotkov praviloma neškodljiva, jo zakon omejuje, ker jih nekateri vzamejo kot vsiljive in jih zato želijo blokirati.

Kaj so piškotki? Piškotki so male besedilne datoteke, ki jih spletne strani ustvarijo med obiskom. V njih so shranjene nastavitve za boljšo uporabniško izkušnjo.

Piškotke lahko ustvari spletna stran ki jo obiskujete, lahko pa jih ustvari tudi druga spletna stran, ki vodi vsebino na spletni strani, ki jo ogledujete. Shranjeni so lahko različno dolgo, le za trajanje seje brskanja ali pa tudi dlje.

Za delovanje spletne strani oz spletne prodaje naša spletna stran uporablja nujno potreben piškotek* za identifikacijo Vaše košarice oz. za shranjevanje izdelkov vanjo in ga ne smete blokirati.

Poleg omenjenega piškotka uporabljamo še piškotek s katerim si zapomnimo Vašo odločitev glede uporabe piškotkov in piškotke Google Analytics za beleženje statistike ogledov naših posameznih podstrani. Pridobljene informacije so združene z ostalimi in zato popolnoma anonimne, uporabljajo pa se zgolj in samo za namen izboljšave spletnega mesta. V uporabi imamo poleg naštetih tudi vtičnik Facebook za povezavo spletne strani z našimi FB všečkarji ter Google+ vtičnik za označevanje vsebine z +1.

Za večjo prepoznavnost in promocijo uporabljamo tudi Google-vo storitev oglaševanja imenovano Google AdWords in njihovo napredno tehnologijo za ponovno trženje. Ta deluje na princip, da ko enkrat obiščete našo spletno stran si Google to zapomni (s pomočjo piškotkov), ter Vam na Google partnerskih straneh prikazuje oglase z našo vsebino.

Podorbnosti o Googlovih piškotkih, namenu in pravilih rabe si preberite na njihovi uradni spletni strani oz na spodnjem spletnem naslovu, kjer najdete tudi povezavo do omejitev rabe piškotkov:

http://www.google.si/policies/technologies/ads/

Z izklopom, blokiranjem ali brisanjem piškotkov (v celoti ali samo deloma) lahko preprečite delovanje spletne strani v predvidenih okvirjih kot si jih je zastavil avtor, zato Vam tega ne priporočamo!

Če kljub vsemu želite piškotke preprečiti lahko to storite tudi v Vašem spletnem brskalniku - to funkcijo omogoča večina modernih spletnih brskalnikov. Podrobna navodila boste morali poiskati v zavihku "Pomoč" ali pa na uradni spletni strani Vašega brskalnika.

Ime piškotka Namen Trajanje Stvaritelj piškotka
       
*kosarica identifikacija Vaše košarice 8 dni LEMING d.o.o.
       
prikaz način prikaza spletne strani (klasično / mobilno) 1 dan LEMING d.o.o.
       
kategorija zadnja ogledana kategorija izdelkov 1 dan LEMING d.o.o.
       
piskotki Privolitev v uporabo piškotkov 3 leta LEMING d.o.o.
       
/partnerski piškotki/ Statistika ogleda spletne strani in napredne možnosti oglaševanja /različno/ Google Analytics
       

Za dodatne informacije povezane s piškotki in delovanjem naše spletne strani smo Vam na voljo tudi mi.

Ekipa INSTAL.si & LEMING d.o.o.